Winterbanden

Onderzoek onder 2.000 consumenten wijst uit dat slechts 14% van alle particuliere automobilisten op winterbanden rijdt.

Waarom winterbanden?

Het onderwerp ’winterbanden’ is jarenlang ondergesneeuwd geweest. ’Wat moeten we in Nederland met winterbanden?’ blijft een veelgehoorde vraag. De winter van 2009/2010 benadrukt de noodzaak.

Onderzoek onder 2.000 consumenten wijst uit dat slechts 14% van alle particuliere automobilisten op winterbanden rijdt. Zakelijke rijders rijden veiliger. 64% van alle zakelijke rijders rijdt wel met winterbanden. De meeste Leasemaatschappijen en Private Fleetowners roepen jaarlijks vanaf 1 oktober hun berijders op om zomerbanden te wisselen voor winterbanden. In de meeste omringende landen van Nederland zijn winterbanden reeds verplicht en elk jaar gaan meer Europese landen over op een nieuwe wetgeving waarbij het rijden op winterbanden verplicht wordt gesteld bij winterse omstandigheden.

Nieuwe technologieën en grondstoffen maken winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden (sneeuw en ijzel), maar ook voor de Nederlandse herfst en winter (temperatuur onder +7 graden). Belangrijke pluspunten zijn immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar ook de veel betere rij-eigenschappen en de daarmee toegenomen rijveiligheid bij lagere temperaturen. Daarbij zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. En, uw zomerbanden gaan op deze manier tweemaal zo lang mee.